Kan alle bare låne penge?

Står du og har brug for lidt ekstra penge mellem hænderne? Måske har du et udestående, der endnu ikke er blevet indfriet? En regning, der står til betaling snarest. Måske er er dukket nogle uforudsete udgifter op? Eller også trænger du bare til at udskifte garderoben eller måske endda sofaen, hvor der er røget en fjeder? Så er der flere forskellige måder at få råd til disse udgifter.

Venner, banken eller online?

Du kan naturligvis altid spørge familie eller venner om et lån. Du kan også gå den slagne gang ned i banken og spørge om et lån eller et overtræk. Men du kan også vælge at låne de ekstra penge online. For eksempel som et kviklån. Dermed kan du klare det hele hjemme fra sofaen! Og du slipper for at skulle gøre rede for, hvad pengene reelt skal bruges til. Men hvilke krav stilles der egentlig til dig, som lånetager? Det kigger vi lidt nærmere på her.

Visse krav som lånoptager

Står du og mangler penge – og vil du helst undgå at spørge din bank? Så er det relativt nemt at låne både små og lidt større beløb på nettet. Men der er dog ikke alle og enhver der bare kan låne penge på deres glatte ansigt. For der stilles som udgangspunkt visse krav til dig som låntager. Det gælder både hvis du vælger at gå i banken eller søger om pengene online. Og vælger du at ansøge online, kan det blandt andet gøres hos en af de mange låneudbydere, der byder sig til på nettet.

Pengelån er ikke for børn

Først og fremmest er der et krav til din alder. I hvert fald her i landet, hvor man skal være minimum 18 år for at kunne låne penge. Dette er dog ikke altid nok, da der også er visse lånetyper, der kræver at du er ældre. Tjek derfor altid de specifikke krav til det lån du har kig på. Og helst inden du endeligt vælger, hvilken udbyder du ønsker at låne penge hos.

Indkomst og bopæl

Men alder er ikke det eneste. Det er også vigtigt at have for øje, at du skal have bopæl i Danmark, for at kunne låne penge. Du skal også have en arbejdstilladelse – men du behøver ikke være i arbejde på det pågældende tidspunkt. Dog er det langt fra sikkert, at du bliver vurderet kreditværdig og kan låne, hvis du slet ingen indkomst har. Men sørg for at læse betingelserne grundigt igennem inden du sætter din underskrift på noget.

En gang dårlig betaler …?

For at kunne låne er der også andre krav. Ud over at du helst skal have en form for indkomst, må du ikke være registreret som dårlig betaler. Det kan være i Debitor registret eller i RKI. Der er dog nogle låneudbydere der ser lidt gennem fingre med netop denne del. Men overvej om det er en god idé at optage lån, hvis du har meget gæld andre steder. Dette er kravene. Men der findes også andre ting der er værd overveje inden du låner penge. Det kan både være beløbets størrelse, AOP, ikke mindst løbetiden.